Skialpový kurz pro začátečníky - víkend snů :-)))

17.03.2013 21:46

Těžko si představit lepší podmínky, než které měli účastníci dalšího skialpového kurzu pro začátečníky minulý víkend. Modré nebe, teplota pod nulou a čerstvý prašan.

O skialpový kurz o tomto víkendu byl opravdu zájem a byl naplněn do posledního místečka. V pátek večer se sešla na parkovišti u Lesovny super parta 8 lidí, kteří mne během víkednu překvapili nejen fyzičkou, ale hlavně lyžařskými dovednostmi. Tolik dobrých lyžařů pohromadě jsem dlouho neviděl.

Program byl tradiční. Nástup s čelovkami na chatu, lavinová teorie a v sobotu šup do Modráku. Od Děvína lyžujeme po panenských loukách a nenecháme si ujít ani možnost lyžování u Richtrovek, kam míříme na oběd. Pod Zelenou i Červenou boudou jsou z minulého týdne vypadlé dvě základovky. Tedy spíš splazíky. Ale hroudy v pásmu nánosu budí respekt. Po obědě pípákujeme a kopeme. Čas nás netlačí, a tak mažeme ještě kolem Výrovky ke Kapličce. Závěrečný sjezd Modrákem až k potoku je nezapomenutelný. Večer dokončujeme povídání o lavinách. V neděli míříme na Sněžku. Počasí opět snové, jen na vršku trošku fouká. V Poštovně nás lehce šokují ceny za čajík v petkelímku...no nic, třeba časem pochopí...Sjezd na Růžohorky super a po vydatném obědě přidáváme třešničku na dortu v podobě sjezdu do Pece.

 

Bando díky, tenhle víkend s vámi byl opravdu za odměnu.