Únor - Skialpový kurz a lezení v ledu

11.02.2013 22:10

Na začátku února jsme si v Peci odbyli Berlínské prázdniny. Němců přijelo nebývale mnoho a tak se i docela pracovalo. Po Rokytnickém týdnu na SNB jsem byl opět na lyžích.

K tomu nám Krakonoš dosypal a my všichni si mohli dopřát zatím nejlepší letošní lyžování.

O druhém únorovém víkendu se večer scházím v Peci s částí plzeňské party, kterou doplňuje Patrik. Společně jdeme na Boudu pod Sněžkou. Nástup za jasného nebe s čelovkami je nádherný. Studna osvětlená hvězdami nemá chybu. Večer pak zahajujeme první letošní skialpový kurz, resp skialpové setkání v Krkonoších.

Ráno je mrazivo a úplně azuro. Míříme do Modrého dolu a v rámci pravidel si tu zalyžujeme od Děvína zpět na Výsluní. Dál šlapeme na Richtrovky a dál přes Výrovku ke Kapličce. Trochu se zatahuje, ale i tak sjezd po tyčové cestě do Modráku nemá chybu. Na Výsluní jsme v super čase. Můžeme se tak ještě nějakou chvilku věnovat cvičení s pípákama. A že je fajn si některé dovednosti opakovat, zjišťují všichni po několika minutách. Následuje sjezd na chatu a jako zákusek k dnešnímu dni dáváme saunu.

V neděli sjíždíme dolů a auty míříme do Pece. Odtud mažeme po loukách na Valšovky a několikrát si dopřejeme jízdu v prašanu. Sjezdem přes Javořák náš zájezd ukončujeme. Díky bando a těším se na další setkávání.

 

V pondělí brzy ráno mířím do Špindlu a společně se Sašou a Michalem míříme k ledopádu Buďfitka. To vše s požehnáním KRNAPu. Kluci mají zkušenosti ze stěny a skalek. Na ledy jdou poprvé. Pro usnadnění dopravy jim půjčuji sněžnice a hole. Dnes jsme na ledopádu jediní, užíváme si ticho a pohodu. Kluci po prvních nezdarech ledolezení rychle pochopí a poměrně snadno si poradí s několika směry v ledopádu. Samozřejmě si zkoušejí i zavrtat šrouby a dojde i na výrobu Abalaků. Se tmou se vracíme do Špindlu. I vám kluci díky, uvidíme se v dubnu na písku.