Září - říjen 2012, lezení s pokročilými, základní kurz na Suškách a firemní akce

16.10.2012 16:26

Po delší době jsem se dostal k reportu z našich akcí. Na podzim se toho nahromadilo zase docela dost.

Hned po skončení horoškoly v Tisé jsme s Honzou Navrátilem odjeli na tři dny do Tater. Krásně jsme si zalezli v Cestě k Slnku, Obrovském kútě a na Žlté stěně. Zejména Obrovský kút na Kežmarák je opravdu lahůdka. Spali jsme na Zámce a musím říct, že nám přístup doslova vyrazil dech. Na to nejsme ze Slovenska zvyklí. Takže personálu díky, bylo nám fajně. Na druhou stranu návštěva Skalnaté chaty je opravdu folklor :-).

V úterý 9.října pořádáme již podruhé firemní akci pro Reychem Thermal. Tentokrát se jedná o Reychem Adventure na Náchodsku. Myslím, že se tento krátký survival velice vydařil a to i na vzdory chladnému počasí.

No a konečně došlo ještě na jednu říjnovou horoškolu. S Helčou jsme se poznali na Rudolfshütte a hned po návratu si domluvili společné lezení. No klobouk dolů předtím, jak jí to šlo. Protože mnoho metodických postupů znala z Rudolfky, mohli jsme se plně věnovat lezení. Na Suškách přelezla za dva dny několik cest v obtížnosti IV-VII a o tom, že slaňování, navazování nebo jištění prvolelzce jí nečinilo vůbec potíže, ani nemluvím.

Na neděli dorazila stará známá parta ve složení Richard, Míša a Patrik. Vylzli jsme opět několik nových cest. Zejména za lehkost, s jakou všichni tři vylezli Elko, vás musím pochválit přátelé. Příjemně nás překvapily i dvě nové cesty v pilíři Velké plotny. No a takovou tečkou za sezónou byla Břízková, kterou jsme si netradičně vylezli až na vrchol.

Uvidíme, co nám uchystá počasí v listopadu. Třeba ještě dojde na nějaký horokurz na Bořeni nebo Palicích. Nebo už se potkáme na sjezdovce?