Červenec 2012 - rodinné lezení a ferraty v Arcu

28.07.2012 16:12

V úterý 24.července přijíždíme do Arca, kde máme v dalších dvou dnech práci. Potkáváme se s našimi přáteli v kempu Zoo a večer ladíme plán na další dva dny. Celkem máme 10 účasníků programu - šest dětí a čtyři dospěláky.

V Arcu je jako vždy v této době vedro, takže ve středu se jdeme schovat do stínu na západní stranu nad Laghel do oblasti Muro dell asiano. Sice je to od parkoviště cca 20 minut do kopce, ale oblast je naprosto super pro rodinné lezení a pro začátečníky. Začínáme v sektoru Baby wood, kde jsou lehké cca 10 metrové cesty, které zvládnou i nejmenší děti. Pak se přesouváme do vedlejšího sektoru na 25 metrová 5a. A k našemu milému překvapení i tady všichni vše zvládají. Společně vydržíme lézt skoro pět hodin. Paráda. Večer zasloužený bazén a pizza pod Colodri nemají chybu.

Ve čtvrtek se rozdělujeme na dvě party a jdeme na ferratu Sentieri na Colodri obtížnosti B. Jedná se o ferratu lehkou a přitom naprosto super pro děti a začátečníky. Odměnou je nádherný výhled na Arco i Lago di Garda. Malé děti bereme na lano, ostatní vše zvládají perfektně samostatně a práci s ferratovými brzdami si rychle osvojují. Cestou se parkrát podivujeme nad hazardováním několika expertů bez přileb. K tomu není co dodat. Do 14 hodin jsou obě party na vrcholu a jdou si užít zaslouženou zmrzlinu do Arca.

Večer balíme a mizíme zpátky do Čech.

Všem zúčastněným díky a těším se na další společné akce.