Prosinec 2012 a leden 2013 - První zimní report

01.02.2013 14:12

Po delší době přináším report o naší činnosti v zimních měsících. Na sněhu jsme skoro každý den a krom nejrůznějších snowsports lezeme na ledu a vůbec si zimu užíváme.

 

Prosinec

Tomáš a Jířa lektorují budoucí céčkaře. Jeden v Harrachově a druhý na Bílé. Práce na sjezdovce zatím moc není, takže já si lyžuju pro sebe a v rámci možností se snažím udržovat fyzičku na skialpech.

O Svátcích Jířa se Zdeni mizí do Libanonu a Tomáš do Fiss v Tirolsku. Já nastupuju k Denisovi do Pece. Jezdím se starými známými :-) Je radost, kam se kluci a holky za 3 roky, co je znám, posunuli.

Leden

Ještě 4. ledna učím v Peci a 5.brzy ráno odjíždíme s klukama do Villars do Švýcarska. Máme tu několik ruských klientů. Dopoledne lyže, odpoledne prkno. Popravdě je to úplně jiný svět. Šest dní s výhledem na Mont Blank nemá chybu.

Během práce ve Švajcu probíhá první z tradičních lednových kurzů. Ve Velké Úpě pro Jazykovku z Litvínova učí Martina s Jančou. Doplňuje je Luděk, kterého si jako minulý rok přiváží z pod Krušných hor. Holky vše zvládají na jedničku. Poděkování patří jim i všem z Litvínova.

V sobotu ve 4 ráno jdu spát po cestě ze Švýcarska a ve dvě už jsem opět na dalším kurzu ve Velké Úpě. Sportovka z Litvínova s námi jede již po čtvrté. Opět učíme lyže i prkno. Pomáhá mi Míša Hůrková. Instruktorka dle mého gusta. Netřeba nic vysvětlovat, nic neošidí, pohoda. I tento týden proběhne v klidu a my se v pátek neradi loučíme. Takže i Vám díky a budeme se těšit za rok.


Po tomto 3 týdenním maratonu jsem si dal týden volna. Ledy, skialpy rodina.Pohoda. A taky jsem pro Vás chystal termíny skialpových kurzů.

 

V posledním lednovém týdnu vegetím v Rokytnici u Háčka. Přes den se věnuju partě dětí na Studenově. Jezdíme na SNB. Jedinou skvrnou na celém týdnu je středeční sprcha. Jinak v pondělí dopolední surfing v prašanu a na slunci. Pro začanínající je po zbytek týdne připraveno krásné hřiště v dolní části areálu. Takže, snad si všichni užil, nikdo se nezranil a spousta "frekventantů" začala "řezat". Takže až bude chtít zkusit jízdu na snowboardu, ozvěte se.