Únor 2013 - Kurz lezení v ledu a základní kurz skialpinismu vol.3

24.02.2013 20:33

Holandský týden byl super. Dorazila stará známá skupina a my společně polyžovali už 4 rok po sobě. Mají kliku. Sice nesvítí slunko, ale celý týden jezdí na prašanu a dokonce si vyzkouší i lehké "offpistíky".

V pátek ráno přijíždí Richard s Mariánem. Fasují ve Vrchlabí skialpy a valíme směr Špindl. Čeká je dvojitá premiéra. Poprvé na skialpy, poprvé na ledy. Sněhu je všude mraky. Šlapeme na pohodu Labákem a za pár desítek minut jsme pod Buďfitkou a navazujme se. Dostat se k ledu je docela problém. Boční rampouch je skoro nedostupný. Lezeme v levé části. Klukům to docela jde. Dáváme dvě lajny a kolem třetí sjíždíme zpět do Špindlu a pak se přemísťujeme do Pece.

Večer přijíždí ještě Honza a společně nastupujeme na naši skialpovou základnu na Boudu pod Sněžkou. Večer ještě stihneme povídat o pípácích a ostatním vybavení.

Ráno sjíždíme dolů a míříme opět do Modráku. Připojuje se k nám Lída s Káčou. Sněhu hromada a na sjíždění od Děvína až moc. Na Richtrovkách kromě kysela ještě pípákujeme, kopeme a pak si na louce za Červenou boudou zajezdíme. Závěrečný svah nad potokem je opravdu v hraničních podmínkách, ale vydrží. Vracíme se na Boudu a opět unavená těla necháváme odpočinout v sauně.

V neděli jedeme do Úpy a už jen s Honzou a Richardem míříme Šramlem na Růžohorky. Přišla obleva a včerejší prašan je ten tam. Dost se lepí a až několik set metrů pod Růžohorkami se podmínky zlepšují. Oběd na Děčínské nemá chybu. Sjezd v hlubokém nemá smysl. Jedeme přes Portášky a v rámci zachování zdravých kolen po sjezdovce zpátky k autům.