Základní kurz skalního lezení - Šormovi

23.04.2012 13:39

S Kamilou jsme se potkali poprvé na skialpovém přechodu Krkonoš letos v lednu. Už tehdy jsme začali spřádat plány na další společné akce.

Na třetí dubnový víkend jsme se domluvili na kurzíku skalního lezení pro ni a její rodinu.

Ještě v pátek bylo tradičně největším problémem počasí. Nakonec jsme dali na předpověď pana Aladina a to se ukázalo jako správný tah.

V sobotu ráno sraz U Boučků, káva a koláč ve Vejminku a hurá do věží. Jako vždy začínáme na Vlajkové věži nácvikem uzlování, navazování, slaňování s prusíkem a prvním výstupem. Všichni čtyři vše zvládají rychle a v pohodě. Dvojkový výstup na Vlajkovou nikomu nečiní potíže. Jen malá Míša trošku protestuje :-). S plnou polní si užijeme slanění velkým převisem a protože na První je plno, jdeme pod skalama dál a ze sedla nastupujeme na Hřeben po srsti. Je to krásná hřebenovka s cca 2 opravdu lezeckými pasážemi. Především však umožní každému vystoupit na nejvyšší bod Suchých skal. Viditelnost byla super, takže krom známých okolních kopců jsme mávali i Krakonošovi na Kotel. No a to slanění na sever...40 metrů krásy. Na doražení si ještě Danda, Kamča a Petr dali klasiku Přes díru...

V neděli nás nad ránem pokropil deštík, ale nijak zásadní. Začínáme na První věži, dáváme Plesnivou a Hopsavou ke kruhu. Pokračujeme i trochou metodiky. Zaměřujeme se na jištění přes poloviční lodní uzel a dobírání druholezce pomocí reversa. A abychom se podívali i na druhý konec Sušek, jdeme si vylézt na osamělou Babu.

Ještě nezbytné Goodbye coffe a valíme každý svým směrem. Budu se těšit na příště Šormíci.